loader image

7 studenten jaar 4

Zeg beeldende kunst en je zegt H47. En daar borrelt en bruist het weer volop. Zeven studenten van de Kunstacademie Friesland zijn er namelijk druk bezig met het vormgeven van hun eerste échte expositie. Na vier jaar studeren smelt hun leerproces samen tot een verrassende tentoonstelling met veelbelovend nieuw werk. Mis deze vuurdoop niet en kom 30 maart om 14.00 uur naar de opening in H47, dé kunstruimte van Leeuwarden.
De studenten –  Poppe Ytsma, Sietze Kraak, Carina Bruggenkamp, Thea Hommema, Wynske de Jong, Will Troch, en Hanneke Fonteijn – zijn al vier jaar onderweg op de Kunstacademie Friesland, Ze zijn van de eerste lichting van deze Friese opleiding voor beeldende kunst. Met hun projecten vullen de studenten H47  de kunstruimte met hun uiteenlopende presentaties. Presentaties die niet alleen ieder hun eigen verhaal vertellen, maar ook samen een eigenzinnige expositie vormen. De projecten van de zeven kunstenaars zijn een mix van schilderijen, mixed media en installaties zijn te zien tot en met 4 april, (daarna dagelijks van 12.00 – 17.00 uur)

Tentoonstelling H47 Opening: zaterdag 30 maart 2019, inloop 14.00 uur
Tentoonstelling: 30 maart t/m 4 april 2019 dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur

Kunstenaars: Carina Bruggenkamp, Wynske de Jong, Hanneke Fonteijn, Sietze Kraak, Poppe Ytsma, Thea Hommema en Will Troch.


Poppe Ytsma (1941)
Werk: In dit project vertaalt en ondersteunt hij – twee en driedimensionaal- wat oude en nieuwe profeten voorzien ten aanzien van de ondergang van de westerse samenleving.
Titel: 201984


Sietze Kraak – ‘Dit is wat ik wil’.


Carina Bruggenkamp – Werk is gebaseerd op sfeer, natuur en de alledaagse dingen om haar heen. Ze fotografeert veel en maakt gebruik van deze vondsten uit de natuur en maakt er 3D beelden van.
Project heet : ‘Vleugellam’.


Thea Hommema maakt schaduwboxen met eigen werelden. De verzamelnaam is ijkpunt. Deze box staat voor vervreemding.


Will Troch Mxd Media, vluchten, signaleren en weer doorgaan…..niet achterom kijken. ‘VLUCHTIG’


Wynske de Jong
Een oud doosje dat een rol speelt in mijn video, een korte film over herinneringen en erfgoed.

Translate »