loader image

OPEN CALL!

open call voor beeldende kunst in H47 in Leeuwarden

Kunstruimte H47 is een expositie en projectruimte voor hedendaagse beeldende kunst in het centrum van Leeuwarden. Het Grafisch Atelier Friesland (GAF), de Hania-kunstenaars en Stichting VHDG delen deze ruimte en organiseren beurtelings tentoonstellingen. Dit levert een zeer divers programma op, waarbij de kunstliefhebber in de volledige breedte aan zijn trekken kan komen. Van abstract tot figuratief, van installatie tot schilderij, van jong talent tot internationaal gevestigde orde, het vindt allemaal een plek in de H47.

Dit jaar, 2024,  hebben wij ruimte gelaten in onze programmering, te weten van 23-7 tot 19-8, en staan wij open voor partijen, kunstenaars, collectieven en curatoren van buitenaf.  Heb jij een goed idee voor een tentoonstelling, maar nog geen plek waar je deze kan realiseren? Stuur dan je plan voor 25 februari 2024 naar ons toe.

Hoe werkt het?

Stuur voor de opgegeven datum ons een projectvoorstel van max. 1 pagina tekst en 2 pagina’s beeldmateriaal in één pdf. Eventueel kunnen een CV, portfolio of website worden toegevoegd. Stuur het naar contact@h47.nl.  

In de periode daarna gaat de programma commissie, waarin vertegenwoordigers zitten van alle drie de partijen, het plan beoordelen. Uiterlijk 15 maart wordt contact opgenomen met degene die de kunstruimte mag gebruiken.

Uitgangspunten H47

Als kunstruimte H47 willen we met ons programma reageren op de huidige tijd. We leven in woelige tijden waarin fundamentele veranderingen (op sociaal, economisch, ecologisch, politiek en ideologisch gebied) gaande zijn. Veranderingen die de maatschappij transformeren en een direct effect hebben op ieders dagelijks leven.

H47 nodigt graag kunstenaars uit die vanuit hun eigen gedachtegang en werkwijze reageren op de actualiteit, door middel van het werk dat ze maken. Kunstenaars worden gevraagd om te reflecteren op hun relatie met de wereld, deze te bevragen of te problematiseren. Hoe de kunstenaar dit doet, kan zeer divers zijn: expliciet of juist subtiel, analytisch of activistisch; vanuit een individueel of maatschappelijk perspectief.

We stimuleren de kunstenaar daarnaast om met de tentoonstelling het experiment op te zoeken. De durf om dingen over een andere boeg te gooien wordt aangemoedigd. Eventueel kan bij dit proces samenwerking met andere kunstenaars/professionals worden gezocht.

Een tentoonstelling is geslaagd als de kunstenaar een interessante kijk op de actualiteit geeft, zij of hij de grenzen van diens eigen werk heeft verlegd en de bezoeker wordt gestimuleerd om met een nieuw perspectief naar de wereld te kijken. 

Wat willen we van jou weten?

Net zoals wij onszelf aan bepaalde voorwaarden vastleggen, gaan wij ook het plan op de volgende criteria beoordelen:

 • De artistieke inhoud van het plan.
 • Wat voegt of welk belang heeft deze tentoonstelling binnen de ontwikkeling van de organisator of de exposanten?
 • Waar wordt het experiment opgezocht?
 • De relevantie voor de ruimte.
 • Waarom moet deze tentoonstelling plaatsvinden in de H47?
 • Hoe wordt het publiek betrokken?
 • Organiseer je activiteiten tijdens je expositie, bijvoorbeeld artist-talks, discussies of workshops.
 • Hoe ga je de PR aanpakken?
 •  Wat heb je van ons nodig, hoe zie je de samenwerking voor je?
 • Wil je ook een specifieke samenwerking met een van de partijen in de Hania? Zie hier voor de partijen
 • Een realistische begroting, wij bieden een budget aan van maximaal 850 euro, daarnaast een maximum vergoeding van 100 euro voor drukwerk en een maximum vergoeding van 50 euro voor een opening.

Note: ook partijen van buiten Leeuwarden en Friesland zijn meer dan welkom om een plan in te sturen!

Over de ruimte

De H47 is ongeveer 60m2 groot. Dankzij de drie grote ramen is er ongelofelijk veel zonlicht in de ruimte. De muren zijn overwegend gemaakt van 18 mm underlayment en de vloer is van beton. Dit betekent dat de ruimte ongelofelijk robuust is. De hoofdregel is: alles kan en mag, zolang je de ruimte weer naar de originele staat terug kunt brengen, het geen gevaar vormt voor de gezondheid en veiligheid of permanente schade oplevert aan de ruimte.

Als je geselecteerd bent voor de periode krijg je de sleutel van de ruimte en daarmee de vrijheid en de verantwoordelijkheid.

Tijdens openingstijden moet er een suppoost aanwezig zijn. De dagen dat er geen vrijwilligers zijn is het regelen van suppoosten de verantwoordelijkheid van de exposant.

Ter inspiratie de volgende foto’s. Kijk voor de plattegrond en meer foto’s van de Kunstruimte:

Plattegrond H47

atelier en culturele broedplaats en exposities voor kunst
Foto: Natalia Balanina
atelier en culturele broedplaats en exposities voor kunst
Foto: Natalia Balanina

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het e-mailadres: contact@h47.nl 

Kijk voor de sfeer op Facebook en Instagram en volg ons of schrijf je in voor nieuwsbrief

Translate »