loader image

Over H47

Stichting H47 – Kunstruimte Hania

Kunstruimte H47 Haniasteeg Leeuwarden voor exposities van beeldende kunst en culturele broedplaats
Foto: Natalia Balanina

Doelstelling H47

Kunstruimte H47 is opgericht in 2018 in het jaar van de culturele hoofdstad Leeuwarden-Fryslan 2018. De gemeente Leeuwarden, Stichting VHDG, Grafisch Atelier Friesland (GAF) en de kunstenaars van de Haniahof hebben de behoefte aan een open podium voor hedendaagse beeldende kunst getransformeerd tot de Kunstruimte H47. Kunstruimte H47 is legacy van de culturele hoofdstad Leeuwarden-Fryslan 2018. Hiermee wordt de toegang tot beeldende kunst gewaarborgd.

H47 is tot stand gekomen met de steun van de Gemeente Leeuwarden om hiermee een broedplaats voor beeldende kunst in Leeuwarden en omstreken te bevorderen. Stichting H47 heeft als doelstelling om het beeldend kunstklimaat in Leeuwarden en omstreken te stimuleren. Stichting H47 faciliteert dit met een prachtige Kunstruimte, gevestigd in hartje Leeuwarden aan de Haniasteeg 47.

Onze doelstelling is om de culturele huiskamer van Leeuwarden te zijn, een vrijplaats voor cultureel Leeuwarden. Een plek waar kunstenaars, zowel regionaal, nationaal als internationaal, met diverse praktijken, statussen en allures samenkomen, elkaar inspireren en exposeren. Een plek waar de drempel laag is om naar binnen te stappen en waar kunst en publiek elkaar vinden en van elkaar leren.

De Haniahof biedt naast de Kunstruimte onderdak aan Stichting VHDG, Grafisch Atelier Friesland (GAF) en de Hania-kunstenaars. Daarnaast zijn er in de Haniahof de bewoners van de woongroep boven. De partijen geven invulling aan de programmering in de Kunstruimte H47.

Sinds 2022 is er naast exposities van de partijen ook ruimte voor open calls. Dit zorgt voor nog meer verbinding met andere partijen en biedt beginnende kunstenaars een podium om hun kunst te tonen aan het publiek. Voor kunstenaars kan dit een versneller zijn voor hun carrière in de kunst. Dit past goed binnen de doelstelling van Kunstruimte H47.

Partijen

Stichting VHDG 

Grafisch Atelier Friesland (GAF)

Hania-kunstenaars

Bestuur H47

Voorzitter
Johan Wijnsma

Secretaris
Anneke Aldenkamp

Penningmeester
Egbert Bakker

Plattegrond

Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor nieuwsbrief.

Translate »