loader image

Absence Presence

 

Te zien van 8-5 t/m 29-5

Aansluitend op de eerste editie van de triënnale Arcadia 2022, een 100 dagen durend cultureel programma door de organisatie van Leeuwarden-Fryslan 2018 zijn er in H47 drie exposities te zien. De eerste in de rij is de expositie Absence Presence van Cobi Leentjes en René Veldhuis en is te zien vanaf 8 mei tot  29 mei 2022. 

 Arcadia verwijst naar het verlangen naar elders en beter dan het gekende, los van de complexiteit en intensiteit van alle dag. Het is als het ware de omgekeerde wereld. Vaak verbeeld in idyllische voorstellingen waar de overvloedige natuur gehoorzaamt aan de mens.  Cobi Leentjes en René Veldhuis hebben zich laten inspireren door de dualiteit van Arcadia. Het verlangen naar het onmogelijke. De expositie gaat over de relatie tussen iets en niets, het verlangen naar de toekomst versus heimwee naar het verleden, over af- én aanwezigheid. Het ontsnappen aan het hier en nu verbinden ze daarnaast aan leegte. Is het leegte waardoor we verlangen of verlangen we juist naar leegte? Met de combinatie van fotografie, ruimtelijk werk en videoprojectie geeft Absence Presence een ingetogen beeld van verlangen. 

Cobi Leentjes (1958) werkt als kunstenaar in de Haniahof in Leeuwarden. Ze hergebruikt materiaal voor haar objecten. Materiaal waar veelal aan ‘voorbij’ wordt geleefd, en dat door haar werk ontsnapt uit de anonimiteit. Een mix van vervreemding en herkenning is het doel. Voor deze expositie is gebruik gemaakt van in paraffine gedrenkte verbandgaasdraadjes. 

René Veldhuis (1989) werkt als fotograaf in Leeuwarden. Hij werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers op het vlak van mode, advertising en portretfotografie.  Zijn werk is sfeer gedreven, gevoel boven techniek. De werkelijkheid wordt geïdealiseerd en gestileerd om -veelal in een commerciële omgeving- te overtuigen en te verleiden. 

Beiden zijn al langere tijd bevriend, in Absence en Presence werken ze voor het eerst samen. 

In het nieuws, Ongrijpbaar Arcadia, een artikel over de expositie “Absence Presence”door Kobi Leentjes en René Veldhuis.

Lees het artkil hier.

Translate »