loader image

Catherine Biocca CREDIT CARD


Opening: donderdag 9 augustus 2018 17:30
Tentoonstelling: 9 augustus t/m 2 augustus
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Projectruimte H47, Haniasteeg 47, Leeuwarden
Meer informatie: www.voorheendegemeente.nl


Cartoonachtige beeldtaal en absurde science fiction – in de multimedia installaties van Catherine Biocca wordt je omringd door video-animaties, vervormde stemmen en gekke objecten. Op het eerste gezicht lijkt het vrolijke nonsens, maar naarmate je langer kijkt en luistert, krijgen de beelden een verontrustend rauw randje. Stichting VHDG haalt het werk van deze beloftevolle kunstenaar uit Berlijn naar Leeuwarden. De expositie CREDIT CARD is speciaal ontworpen voor de kunstruimte H47.

Biocca is niet alleen beeldend kunstenaar, ze heeft ook politicologie gestudeerd. De kunstenares is gefascineerd door Schadenfreude, leedvermaak, en vraagt zich af waarom we geweld accepteren als een vorm van entertainment. Achter de oppervlakkig lijkende nonsens van Biocca schuilt een kritische vraag over de gewelddadige kant van vermaak.

Catherine Biocca (1984) studeerde aan de academie van Düsseldorf, daarna deed ze een residency bij de prestigieuze Rijksakademie in Amsterdam. Ze heeft haar werk al over de hele wereld tentoongesteld: in Berlijn, waar ze woont, in Rome, Londen, Wenen, Havana en Beijing.

https://www.catherinebiocca.com/

Foto’s opening: Arjan Kremer

Translate »