loader image

De grenzen van mijn landschap.

Brief aan Joris Ivens.                                                        “De grenzen van mijn Landschap.”

Te zien van 19-11-2022 t/m 11-12-2022

Mario Sergio Alvarez Gonzalez is een cubaanse kunstenaar. Nu woont hij in Nederland en hij zal in november en december zijn werk tentoonstelling in H47.

Dit zegt Gonzalez over de tentoonstelling:

Brief aan Joris Ivens:
‘De grenzen van mijn landschap’ is de eerste brief die ik aan Joris Ivens richt en is tevens het centrale thema van deze tentoonstelling. Joris Ivens was een van de belangrijkste documentairemakers van de vorige eeuw. Hij reisde de wereld rond om sociale problemen en onrecht vast te leggen en won grote prijzen. Hij was een van de eerste internationale filmmakers die het begin van het revolutionaire proces in mijn land, Cuba, documenteerde.
In maakte kennis met het werk van Joris Ivens toen ik studeerde aan de kunstuniversiteit in Havana. Maar mijn echte interesse in hem begon toen ik naar zijn geboorteplaats emigreerde: Nijmegen.

Translate »