loader image

Een bewogen leven

Expositie van 12 juni t/m 11 juli 2021:

Deze oorspronkelijk uit Roemenië afkomstige kunstenaar laat een selectie zien van het werk dat hij in verschillende periodes van zijn leven heeft gemaakt. Thema van de expositie is: ‘Een bewogen leven’.

Pamfilie groeide op in het Oostblok als zoon van een staatsvijand. Zijn vader zat veel in de gevangenis. Hij groeide op met zijn moeder in armoedige omstandigheden. Dat heeft grote invloed op zijn verdere leven gehad. Circa dertig jaar geleden kwam hij in Leeuwarden terecht waar hij woont in een woongroep van kunstenaars in het historische pand Hania. Hier heeft hij ook een atelier.

De expositie toont sculpturen van diverse materialen, hout en marmer en verscheidene installaties van afgedankte materialen. Pamfilie heeft een bijzondere kijk op de wereld en ziet schoonheid in dingen waaraan anderen voorbij zouden lopen. Ook bevat zijn kunst een bijzondere vorm van humor en symboliseren zijn beelden een drang naar vrijheid.

De vele stadia van het menselijke leven vanaf de embryonale fase tot het leven na de dood zijn voor Mitica een onuitputtelijke inspiratiebron.

Translate »