loader image

Een tweede hand, Grafisch Atelier Friesland in samenwerking met HṑLT

EEN TWEEDE HAND, Grafisch Atelier Friesland in samenwerking met HṑLT

Van 20 januari tot en met 18 februari exposeert de vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers HṑLT in Kunstruimte H47.

Tijdens deze expositie tonen zij drukwerk op eerder gebruikt papier. Dit tweedehands papier heeft grote invloed op hoe de prent er uiteindelijk uitziet. De resultaten zijn verrassend, het experiment en de zoektocht interessant. Er zijn prenten te zien gedrukt op tekeningen, kaarten, boeken, behang, enz.

Over HṑLT: HṑLT, de vereniging der noordelijke hoogdrukkers, bestaat uit 20 kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De vereniging is in 1998 ontstaan vanuit een groep grafici die aan de academie voor beeldende kunsten Minerva, zijn opgeleid. Inmiddels hebben zich ook andere hoogdrukkers aangesloten.

“Wij maken prenten door middel van ambachtelijke hoogdruktechnieken, zoals houtsnede, linosnede en gravure. Daarnaast onderzoeken we de oude druktechnieken en experimenteren met nieuwe methoden en materialen. Wij wisselen kennis en ervaringen uit en exposeren individueel en gezamenlijk.”

Ook heeft HṑLT goede contacten met ENDEGRA ( European Network for education and development in Printmaking) die internationaal ijvert voor het behoud van grafische technieken.

Deelnemende kunstenaars: Tim Blaauw, Antje Veldstra, Bert Hemsteede, Jan-Erik Wedholm, Willy van der Duyn, Titia Beukema, Anne Brouwer, Marjolein Terwindt, Wijke van der Bij

Voor meer informatie: Grafisch Atelier Friesland Haniasteeg 61, 8911BX Leeuwarden 058 2153110

info@grafischatelierfriesland.nl

www.grafischatelierfriesland.nl

Meer informatie  HṑLT

Foto’s: Natalia Balanina

Translate »