loader image

Vrouwen over leven

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Opening: zaterdag 3 maart 14.00 uur

Tentoonstelling: 3-3-2018 t/m 18-3-2018

Openingstijden: Woendag t/m zondag 12.00 t/m 17.00


Jeannette Héman, beeldend kunstenaar en Hilde Huisman, kostuumontwerper, exposeren in het kader van internationale vrouwendag met de expositie “Vrouwen over leven”. De expositie is een visie op en onderzoek naar de positie van de vrouw in de vorm van schilderijen, objecten en een installatie waarin verhalen van sterke vrouwen, centraal staan. Tijdens de expositie bent u in de gelegenheid om actief bij te dragen.


NIEUWS

Hilde Huisman wordt geïnterviewd door het programma Kiekens


sterke-vrouwen-H47-tentoonstellling-vrouwen-over-leven-hilde-huisman-jeannette-heman-lf2018-kunstruimteVerhalen over sterke vrouwen gezocht voor expositie

LEEUWARDEN – Voor de expositie ‘Vrouwen over leven’, die van 28 februari tot en met 11 maart is te bezichtigen in Kunstruimte H47 in de Haniasteeg, wordt gezocht naar verhalen over sterke vrouwen.

De bekende geschiedenisverhalen bestaan vaak uit opsommingen van daden van belangrijke mannen die oorlogen wonnen. Voor de tentoonstelling in H47 wordt gezocht naar verhalen van vrouwen die het verschil maakten toen het nodig was en zorgden dat de gemeenschap kon overleven. Of vrouwen die op een bijzondere manier leefden, iets ondernamen of erop uit trokken, of van hun leven iets bijzonders maakten.

Het is de bedoeling dat verhalen op de tentoonstelling worden geëxposeerd. Wie contact wil maken en/of een verhaal heeft, kan dat mailen naar: jeannetteheman@gmail.com. Het kan ook per brief in de brievenbus Haniasteeg 51.

De expositie zelf gaat over de geschiedenis van vrouwen vanaf de vroegste tijden tot nu, waarbij elke afbeelding is geschilderd vanuit het perspectief van de vrouw. De expositie vindt plaats in het het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart.

http://www.huisaanhuisleeuwarden.nl/nieuws/83323/verhalen-over-sterke-vrouwen-gezocht-voor-expositie/

 

Translate »