loader image

Felipe van Laar

Werken van Felipe van Laar verschijnen als grote, architectonische gebaren in verstilde landschappen. Doordringende lijnen en serene vlakken bevestigen hun eigen eenvoud. Elementen van hout, beton en verf combineren tot woordeloze structuren.

Beeldend kunstenaar Felipe van Laar verrast het publiek normaal gesproken met indrukwekkende installaties en sculpturen in de openbare ruimte die veelal gaan over zoeken; hoe ons te verhouden tot elkaar en de omgeving. De composities lijken onaf, voortdurend worden ze opnieuw gemaakt en bewerkt — de natuur en het leven imiterend.

Op uitnodiging van VHDG ruilt Van Laar de buitenruimte voor de witte muren van Kunstruimte H47. Een primeur, want tot nu toe exposeerde de jonge kunstenaar voornamelijk in de openbare ruimte. Hoe is het om binnen de kaders van de klassieke ‘white cube’ te werken?

De solotentoonstelling Exploded View sluit aan op een vijf weken durende residency bij VHDG in Leeuwarden. Tijdens zijn werkperiode verdiepte Van Laar zich in het medium schilderen om te onderzoeken hoe zich deze tweedimensionale aanpak verhoudt tot zijn grote installaties en sculpturen in de ruimte.

Felipe van Laar (1988) woont en werkt in Utrecht en maakt ruimtelijke, architectonische sculpturen en installaties. Van Laar exposeerde eerder bij: LAB Kalkhorst (Duitsland), FestiValderAa, Hongerige Wolf, Grasnapolsky

www.felipevanlaar.nl

Expositie:
23 februari t/m 16 maart

Openingstijden:
wo t/m zo van 12:00-17:00 uur

Opening:
23 februari 16:30

Locatie:
Kunstruimte H47, Haniasteeg 47, Leeuwarden

Meer informatie: www.voorheendegemeente.nl

 


Foto’s: David Vroom

Translate »