loader image

Grafisch Atelier Friesland presents: Venster op Rotterdam


Grafisch Atelier Friesland presents: Venster op Rotterdam
Periode: 28 april t/m 19 mei 2018
Opening: za 28 april – 16 uur
www.grafischatelierfriesland.nl


Het Grafisch Atelier Friesland programmeert een reeks (inter)nationale tentoonstellingen in Kunstruimte H47 in Leeuwarden. Elke tentoonstelling biedt zicht op de huidige stand van zaken in de grafiek. Wat maken kunstenaars op dit moment in Rotterdam, Leipzig, Rome, Friesland, Brussel, of Berlijn? Het begrip ‘grafiek’ wordt breed opgevat. Grafiek kan autonoom of toegepast zijn. Aan bod komen jongere, oudere, bekende en minder bekende grafici.

“Venster op Rotterdam” is de eerste tentoonstelling uit de reeks. Er wordt werk getoond van drie kunstenaars uit Rotterdam.

 

———

Inez Odijk (1959)

Maakt tekeningen en houtsneden. Als onderwerp kiest ze vaak menselijke figuren of natuurfragmenten. Wat ze ook kiest, telkens ontdekt ze weer bewegelijke en ritmische elementen. Deze vondsten worden geduldig geregistreerd en verwerkt tot een evenwichtig beeld. De kracht van haar werk schuilt erin dat het enerzijds dynamisch en levendig is – maar anderzijds ook heel stil en contemplatief.

 

 

 

———

Marcha van den Hurk (1975)

Marcha van den Hurk (1975) maakt zeefdrukken, tekeningen, foto’s en mixed media installaties. Ze is geïnteresseerd in mensen die zich ophouden in de marge van de samenleving, zoals ongedocumenteerde asielzoekers en dak- en thuislozen. Hoe zijn deze mensen getekend door hun omgeving? En hoe geven zij vorm en betekenis aan hun omgeving? In een serie zeefdrukken registreert Van den Hurk de plekken waar daklozen zich ophouden. En met het drukken van eigen geld visualiseert ze een mogelijke verlossing uit de beklemmende economische realiteit die hen is toegevallen. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte ze samen met bezoekers van de Pauluskerk in Rotterdam het werk “Erbarme Dich”. Dit werk is zowel spreekbuis als podium van mensen die anders onhoor- en onzichtbaar zijn.

 

———

Harry Kapsenberg (1956)

Harry Kapsenberg (1956) maakt tekeningen, schilderijen en grafiek. Schijnbaar onverstoorbaar werkt hij aan een eigenzinnig oeuvre. Zijn prenten zijn intuïtief én beredeneerd tot stand gekomen. Het zijn unica. Op een intrigerende manier refereert zijn werk aan de kleuren, vormen en atmosfeer van de stad Rotterdam. Op die manier brengt de kunstenaar – al dan niet beoogt – een ode aan de genius loci van de stad.

 


WAT TE DOEN IN DE MEIVAKANTIE?

Ets, houtsnede en lithografie demonstraties worden georganiseerd door Stichting de Klassieke Salon en in samenwerking met docenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst. Dit in verband met The Representational Art Conference – TRAC 2018 die ook van 1 tot en met 4 mei in Leeuwarden gehouden wordt. Deze demonstraties zijn te volgen bij het Grafisch Atelier Friesland

1 mei 14:15 – 17:00
Demonstratie Lithografie door Minno Banning

2 mei 13:30 – 17:00
Demonstratie Houtsnede door Siemen Dijkstra

3 mei 13:30 – 17:00
Demonstratie Etsen door Reinder Homan

Deze demonstraties zijn gratis voor iedereen toegankelijk!!
https://www.facebook.com/events/169026490481334/


 

 

Translate »