loader image

Graphic Encounters (of the second kind)

Graphic Encounters (of the second kind)

Het Grafisch Atelier Friesland presenteert Graphic Encounters, deel 2 van de internationale grafiek tentoonstelling, samengesteld door graficus Herman Noordermeer. De tentoonstelling laat de verscheidenheid van grafiek zien met werken van toonaangevende grafici uit de Verenigde Staten, Ierland, Engeland, België, Zweden, Roemenië, Slowakije, Polen en Japan.

Graphic Encounters toont het complexe en rijke panorama van de hedendaagse grafiek met een grote verscheidenheid in techniek en beeldopvattingen. Het samenbrengen, het ontmoeten, van de beeld opvattingen van de verschillende grafici, uit verschillende delen van de wereld, dat is een van de belangrijkste uitgangspunten van deze tentoonstellingen. Echter niet alleen de interactie tussen het werk van verschillende kunstenaars, maar ook de ontmoeting met de toeschouwer is een essentieel gegeven. Het werk is te zien in Kunstruimte H47 te Leeuwarden.

De opening vindt plaats op zaterdag 23 november om 16 uur, met een openingswoord van Kris Callens, directeur van het Fries Museum.

Van deze tentoonstellingen is een catalogus samengesteld, om zo de grote verscheidenheid en hoge kwaliteit vast te leggen. Deze wordt gepresenteerd bij de opening en is daarna bij de expositie te verkrijgen.

Deelnemers expositie:

Aldona Bzowska (Polen), Tobias Crone (Duitsland), Peter Ford (Engeland),  Ann-Kristin Källström (Zweden), Stephan Lawlor (Ierland), Ingrid Ledent (België), Natalia Pawlus (Polen), Ovidiu Petca (Roemenië), Evan Summer (Verenigde Staten), Sakuta Tomiyuki (Japan), Anna Trojanowska (Polen), Tomas Zemla (Slowakije)

Opening: 23 november 2019 16.00 uur door Kris Callens, directeur Fries Museum
Tentoonstelling:
23 november t/m 21 december 2019
Locatie:
Kunstruimte H47
Haniasteeg 47 8911BX Leeuwarden
open:
wo.-zo. 12.00-17.00 uur
www.grafischatelierfriesland.nl

Translate »