loader image

MOTUS MORI

Motus Mori.

De beweging van Leeuwarden 

Over de drempel, Arcadia en Kunstruimte H47 presenteren in een unieke samenwerking Motus Mori: het archief van de ‘Leeuwarder beweging’. Dit bijzondere internationale kunstproject strijkt, na Maastricht, Utrecht, Den Bosch, Tilburg, Den Haag, Brugge en Düsseldorf, deze zomer in Leeuwarden neer. 

Hoe wil jij herinnerd worden? 

Wie de archieven van de mensheid bestudeert, ziet een eenzijdig beeld van de mens; een beeld dat is gericht op meetbaarheid. We reduceren de mens tot vergelijkbare data, tot categoriseerbare verschillen. Maar wil jij zo herinnerd worden?  

Voor Motus Mori: Museum is kunstenaar Katja Heitmann daarom op zoek naar de ‘Leeuwarder beweging’. Wil je jouw beweging doneren aan ons archief? Geef je dan op voor een ‘bewegings-interview’ met één van onze dansers. Daarna maakt deze een persoonlijk kinetisch portret dat onderdeel wordt van de tentoonstelling. Geef je op via: motusmori@katjaheitmann.com 

Bezoek de tentoonstelling 

In Motus Mori: Museum zijn dansers het archief. Vier weken lang houden de dansers de ‘menselijke beweging’ gedurende vijf uur per dag in gang. Deze tentoonstelling van choreografische portretten toont een indrukwekkend en aangrijpend beeld van de menselijkheid. Je bent van harte welkom in Kunstruimte H47, tussen 29 juni en 24 juli, iedere woensdag t/m zondag van 12:00 ~17:00. 

Over Katja Heitmann 

Katja Heitmann (1987, Duitsland) opereert op het snijvlak tussen dans en beeldende kunst, performance en installatie. In haar werk onderzoekt zij wat de mens beweegt in het huidige tijdsgewricht. Het werk van Katja Heitmann bestaat uit nadrukkelijke esthetiek, in scherp contrast met de menselijke feilbaarheid. Haar radicaal-minimalistische en hyper-vormgegeven beeldtaal confronteert de toeschouwer met een woeste zee aan inzichten. In 2015 won zij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2020 de prestigieuze Gieskes Strijbis Podiumprijs.

Voor meer info over Katja bezoek haar website


Translate »