loader image

My child could make that van Karina Puuffin

“My child could make that” door Karina Puuffin
Van 4 tot en met 25 augustus

De tentoonstelling “Mijn kind kan dat ook” weerspiegelt op humoristische wijze de vaak gebruikte uitdrukking die bedoeld is om scepsis en verwarring uit te drukken met betrekking tot de artistieke waarde of complexiteit van kunstwerken. Door kinderen uit te nodigen om plezier te hebben in de presentatieruimte, streeft Puuffin ernaar om traditionele opvattingen over kunsttentoonstellingen opnieuw vorm te geven en de pretentie in de kunstwereld te relativeren.

De tentoonstelling nodigt kijkers uit om de omgeving met nieuwsgierigheid en openheid te benaderen, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van het omarmen van kinderlijke verwondering, creativiteit en vreugde in onze ontmoetingen met kunst. Het daagt de conventionele hiërarchie van artistieke waarde uit en moedigt mensen aan om hun vooroordelen over wat “goede” kunst is opnieuw te bekijken, waarbij wordt aangetoond dat kinderlijkheid in kunst helemaal geen slechte eigenschap is.

Over de kunstenaar:

Karina Puuffin (1997) is een kunstenaar uit de Ukraine, die nu in Nederland woont en werkt. Puuffin’s werk focust op de speelse verkenning van wat een schilderij kan zijn. Dit is terug te zien door de experimenten met vorm en ruimte, waar de definities van de kunstmedia beginnen samen te smelten. Ze dwaalt rond met het idee van “framing”. In het Oekraïens heeft het woord рами “ramy” (frames) een nauwe band met grenzen, grenzen en limieten. Zo zag ze kunst in haar thuisland vaak: conservatief gedefinieerd, in een hokje geplaatst en gereguleerd binnen gevestigde traditionele waarden. De kunstenares wil kijken of ze deze vaststaande concepten van kaders kan vervagen: zowel letterlijk als in definities van kunst.

Karina Puuffin studeerde in 2020 af aan Academie Minerva in Groningen. Datzelfde jaar werd ze genomineerd voor de Minerva Fine Arts Award, Buning Brongers Prijs en RM Young Blood Award.

Haar werk was onderdeel van de tentoonstellingen bij Galerie Ron Mandos (Best Of Graduates), Het Hem en Museum EICAS.

Website: https://puuffin.art/

Instagram: @kpuuffin

Fotograaf: Natalia Balanina

Voeg je header hier toe

Translate »