loader image

PARK door kunstcollectief PARK

Park door kunstcollectief Park -expositie in kunstruimte H47 Haniasteeg 47 Leeuwarden

PARK

Kunst en natuur komen samen in expositie PARK in H47

De hond uitlaten, bijkomen in de lentezon, spelende kinderen, gebaande paden, minder gebaande paden en de aanwezigheid van eeuwenoude bomen. Het komt allemaal samen in een park. Wat doet zo’n aangelegd natuurgebied met haar bezoekers, wat betekenen deze groene buffers voor de stad en hoe vormt het onderdeel van het dagelijks leven? Elf Friese kunstenaars van Kunstcollectief PARK maakten een prikkelende expositie met onder andere de Leeuwarder parken als inspiratiebron. De tentoonstelling wordt aangevuld met wandelingen en lezingen, verzorgd door onder meer het Historisch Centrum Leeuwarden.

Met PARK wil het Kunstcollectief een vertaling laten zien van de rol en beleving van parken. De bezoeker krijgt door de ogen van de kunstenaars een scala aan interpretaties en kunstvormen te zien.  Met de schilderwerken, keramiek, digitale beelden, aquarellen en tekeningen wordt het publiek uitgedaagd anders te kijken naar de natuur in eigen omgeving.

Leeuwarden kent een tiental parken, waaronder het Rengerspark, Julianapark en misschien wel de meest bekende: de Prinsentuin. Om de expositie breder te trekken werken de kunstenaars samen met het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL).  Op 7 april houdt het HCL een lezing over de parken in Leeuwarden, en op 6, 13 en 20 april verzorgt het HCL  groenwandelingen langs diverse historische parken en ander bijzonder groen in en rondom de binnenstad.

Daarnaast wordt 11 april een Haiku wandeling georganiseerd in het Julianapark en worden op 17 april gedichten samen gelezen in de Kunstruimte H47, door Thea Hommema. Opgave en meer info: thejaho17@gmail.com

De opening is vrijdag 5 april om 16:00 uur in Kunstruimte H47, Haniasteeg 47 in Leeuwarden, door Hetty Boonstra van Kunstkade.

De wandelingen van HCL zijn op 6, 13, en 20 april en beginnen om 14:00 uur bij het HCL. Aanmelden kan via historischcentrum@leeuwarden.nl. Kosten: €3,50.

Perscontact:

Thea Hommema (0647848937)

Hanneke Fonteijn (0617384865)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »