loader image

Perhaps, it will carry on

Expositie van 12 juli t/m 15 augustus 2021:

Tot een rustgevende slaap gebracht, dromen we over explosies. Een met snoep bedekte rookpluim golft de lucht in. Vochtige ogen knipperen door het heldere epicentrum. Wat kun je anders doen dan lachen? Lach tot je een steek in je zij krijgt. De steek groeit uit tot pijn, tot honger, tot verlangen. Je gaat liggen in een veld roestige bloemen terwijl de schokgolf over je heen komt. Euforie door de tranen.

In ‘Perhaps, it will carry on’, laat Yang-Ha de wereld zien door haar ogen. Ze presenteert een overgangsruimte waar acties en consequenties elkaar niet langer opvolgen. Het is slechts een stip op de kaart van haar gedachten, waarin evenementen en verbeelding zijn gemengd.

Al het werk van Yang-Ha is verstrikt in haar zelfbewustzijn.  Zij lijkt tot de kijker over te komen als een raadselachtige observeerder.  Ze bespot het mannelijke verlangen naar geweld en oorlog. Ze stort zich op het militaire industrieel complex met koppige ironie en cynisme. De fallische raket is getransformeerd in een plat en volumineus portret van een explosie. De veiligheid van huis en tuin is veranderd in een archeologische vindplaats vol rampen en tragedies.

Yang-Ha maakt gebruik van haar achtergrond als Koreaanse vrouw in een christelijk huishouden om te bewegen door de esthetische wereld. We worden direct bewust van de grote ironische lading van haar werk. Withete wolken van gigantische explosies omringen de ruimte. Ze lijken gedoopt te zijn in suiker. Pastel zacht en flos-achtig. Je moet om ze heen lopen. Ze zijn niet slechts afbeeldingen op de muur, maar objecten die onze lichamen forceren te bewegen. Er is iets tot stand gekomen. De bloemen zijn al in bloei, maar ze zijn voor altijd veranderd. Ze zijn grof en misvormd tot puin. Lopen we door een heilige ruimte? Is hier iets verschrikkelijks gebeurd? Yang-Ha schept een wereld die de conclusie toont van onvoorziene acties. ze nodigt ons uit in een ruimte waarin zacht veranderd in hard en waar lelijk niet tegenover mooi staat, maar tegenover mysterie.

Translate »