loader image

Pop-up poëzie: Majelle Hoek en Johan Doornenbal

Rake pop-up poëzie in H47

Rake gedichten ondersteund door invoelende gitaarmuziek in een kunstzinnige setting. Kunstruimte H47 is vrijdagavond 23 november het podium van pop-up poëzie. Dichter Majelle Hoek zal dan uit eigen werk voordragen, muzikant Johan Dooornenbal zorgt voor de muzikale omlijsting. Het thema van die avond: Vasten en Zekeren: over verlangen, verdwalen en vertrouwen.

De gitaarmuziek wordt geïmproviseerd en ontstaat door een interactie tussen dichter en gitarist (de oefensessies beloofden al veel goeds). De muzikant sluit aan op wat hij hoort en voelt, wat zorgt voor een aantrekkelijke dynamiek tussen tekst en pakkend gitaarspel. De voordrachten vinden in drie sessies plaats: van 20.30 tot 21.00 uur, 21.30 tot 22.00 uur en 22.30 tot 23.00 uur.

Over de muzikant: dat is Leeuwarder Johan Doornenbal. Hij loopt al sinds zijn achtste rond met zijn gitaar, rondde het conservatorium cum laude af en ontwikkelde zich als klassiek gitarist en singer-songwriter. Hij speelde door de jaren heen een breed scala van stijlen in gevarieerde formaties. Op dit moment speelt hij in een jazz-formatie en is hij voor spontane acties te porren zoals deze.
Over de dichter: dat is de Leeuwardense Majelle Hoek. Zij schreef jarenlang als journalist en columnist voor het Friesch Dagblad. Vorig jaar belandde zij, van de ruim achtduizend inzendingen, bij de beste honderd gedichten van de Turing Gedichtenwedstrijd. Het commentaar van de jury: ‘Af, rond gedicht waarin alles terugkomt, in elkaar grijpt en elkaar versterkt.’

Nog een keer de facts and figures op een rij:

Wie: Gitarist Johan Doornenbal en dichter Majelle Hoek.

Wat: Pop-up poëzie met als titel ‘Vasten&Zekeren: over verlangen, verdwalen en vertrouwen’.

Waar: H47, Haniasteeg 47 in Leeuwarden (naast de Neushoorn).

Wanneer: Vrijdag 23 november tussen 20.30 en 23.00 uur.

Performances: 20.30 tot 21.00 uur, 21.30 tot 22.00 uur en 22.30 tot 23.00 uur.

Entree: gratis.

Translate »