loader image

Significant

 

Significant  – een occasie van kwetsbaarheid
Van 10 april tot 9 mei 2021

Bezoekers kunnen op reservering langskomen op maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur. Onder de bezoekers wordt er per week een kunstwerk verloot. Er kan een maatje uit de installatie “Be my friend” van Kristin Stobbink, een onderdeel van de riso-print installatie van Saskia van Montfort, een houtdruk van Noelle Poeisz of een met de handgedrukt mondkapje ontworpen bij de installatie “Put your mask on” van Kristin Stobbink gewonnen worden.

Reserveren kan door te mailen naar: gaf@h47.nl
Maximaal twee bezoekers per tijdslot van een halfuur.

Met trots presenteert het GAF in Kunstruimte H47 uit eigen gelederen werk van drie vrouwelijke grafici, Saskia van Montfort, Noëlle Poiesz en Kristin Stobbink.

De natuur komt tot leven als de mens stil valt, dit is wat Saskia van Montfort (1985) opvalt. Mensen zoeken de natuur meer op, maar juist in deze tijd smacht de natuur naar een moment van herstel en een kans om weer tot bloei te komen, want de natuur vergaat en verdwijnt. Saskia heeft zeefdrukken en riso-prints gemaakt die zijn gebaseerd op foto’s die ze maakte in de natuur van details, dode dieren en het Friese landschap.

In de houtsneden en lithodrukken van Noëlle Poiesz (1973) worden de schaduwen en lichtvlakken op planten vastgelegd. Maar ook de schaduwen die planten op tegels, muren en schuttingen creëren worden gevangen in het beeld. Door het schouwspel van licht en schaduw dat constant verandert te fixeren in een beeld hoopt Noëlle dat dit leidt tot meer besef van de schoonheid en kwetsbaarheid van de flora en fauna en tot een betere omgang van de mens met de natuur.

Met onder andere hoogdruk, diepdruk en handgeverfde textiel maakte Kristin Stobbink (1987)  de installatie “Be my friend”. Op het moment dat zij stil is gaan staan en het ‘nu’ op zich laat inwerken vallen haar dingen op: regels en verdeling, strijd en onmacht, een gevoel van tekort schieten en te kort komen. Kristin heeft voor haar tweede corona installatie een zevental maatschappelijke pijnpunten verbeeld.  – KristinStobbink.com.


Saskia van Montfort, Meer en Kraai, 2021, Risoprint


Noelle Poiesz, Takken, 2020, Houtsnede


Kristin Stobbink, Be my friend-Buddies, 2021, Batek-linosnede

Translate »