loader image

The Cambrian Explosion

Bekijk hier de foto’s

————

27 januari 2018 tot 18 februari 2018
Tentoonstelling: The Cambrian Explosion met Fraser Stewart (UK) en Marcel van den Berg (NL).
Georganiseerd door: Stichting VHDG

———–

H47 opent Culturele Hoofdstad-jaar met knalexpositie

H47, daar moet je zijn op 27 januari tijdens het openingsweekend van LF2018. Het is dé naam van onze nieuwe expositieruimte, geïnitieerd door kunstinitiatief VHDG, Grafisch Atelier Friesland en de Hania-kunstenaars, die wij dan knallend openen. Dit doet H47 met kunstenaars Fraser Stewart en Marcel van den Berg. H47? Precies, Haniasteeg 47 in Leeuwarden. Hét artistieke hart van Leeuwarden waar het straks – nu ook al trouwens – gonst van de kunst.

Te beginnen met die van Fraser (UK) en van den Berg (NL) die voor de expositie The Cambrian Explosion hun krachten hebben gebundeld. Speciaal voor de opening van H47 laten zij een mix van sculpturen, schilderijen en tekeningen zien, waarvan een deel nog niet eerder aan publiek is getoond. The Cambrian Explosion – ook wel de oerknal van het leven genoemd – duidt op een fase in de evolutie waarin een grote verscheidenheid aan duizenden nieuwe, meercellige diersoorten zou zijn ontstaan.

Leven in de brouwerij dus. Daar houden wij bij H47 van. Want H47 is meer dan alleen een ruimte. H47 is een eigenzinnige stichting met een groot hart voor (beeldende) kunst en nu dus ook een ruimte om die kunst een eervol podium te geven. Onder de vlag van H47 opereert Stichting VHDG samen met Grafisch Atelier Friesland (GAF) en de Hania-kunstenaars. Die laatste twee openen op 27 januari ook hun deuren: GAF geeft een inkijk in de druktechniek en de Hania-kunstenaars stellen hun ateliers open. Dit alles onder één en hetzelfde dak. Wie de 27e niet kan, niet gevreesd: de tentoonstelling is nog te zien tot 18 februari dit jaar.

Kom naar H47 en knal met ons op het leven!

27-01-2018 – 14.00 – 21.00 uur – Haniasteeg 47

——–

In de media

http://www.lc.nl/friesland/Dagjournaal-LF2018-Kiekes-Cambrian-Explosion-boeken-en-Herman-van-Veen-22898757.html

 

 

Translate »