loader image

VHDG: HEDEN: TIJD

HEDEN: TIJD

Spreker
Joke J. Hermsen

Kunstenaars
Vibeke Mascini
Daan Paans
Sanne de Vries

Interview:
Rutger Middendorp

Curator Heden:Tijd
Youri Appelo & Sanne de Vries

TIJD, even tastbaar als ongrijpbaar. In onze steeds sneller gaande wereld is een zoektocht naar tijd, die verder gaat dan het tikken van de klokwijzers, van groot belang. VHDG gaat deze zoektocht aan en vraagt zich daarom af: wat is tijd precies?

Het is hoog tijd voor een nieuwe editie van HEDEN: de tentoonstelling-voor-één-avond met lezing waarin een spreker en drie kunstenaars je meenemen in hun wereld. Natuurlijk is er tijd voor vragen en het gesprek aan te gaan met elkaar. HEDEN:Tijd is geïnspireerd op de artikelenserie C H R O N O T O P I A van Sanne de Vries, een uitgebreide zoektocht naar het idee, de geschiedenis, de vorm en het functioneren van tijd, geanalyseerd aan de hand van kunst.
www.mistermotley.nl/authors/sanne-de-vries

Lezing
Joke J. Hermsen (1961) is schrijfster en filosofe. Haar prijswinnende romans en filosofische essays gaan over tijd, liefde, herinnering en de verhouding tussen kunst, politiek en filosofie. Ook maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, tijdsbeleving en tijdsdruk keren regelmatig terug in haar oeuvre.
www.jokehermsen.nl

Tentoonstelling & Interviews
Sanne de Vries (1992) is artistiek onderzoeker en schrijver. Ze studeerde in 2015 af met de BA Fine Art aan ArtEZ Arnhem met een beeldend onderzoek naar het idee van tijd. Schrijven, onderzoek doen en beeldend werk maken zijn nauw met elkaar verweven in haar praktijk.
www.sannedevries.net

Tijdsdimensies spelen een hoofdrol in de projecten van Daan Paans (1985, NL). Hij studeerde in 2009 af op Fotografie aan de Academie St. Joost in Breda. Met zijn werk ambieert Paans om inzicht te bieden in de transhistorische veranderlijkheid van beeldvorming. Het vertrekpunt is meestal documentair van aard, op basis van artistiek onderzoek komt hij tot een multimediale uitwerking, met de nadruk op fotografie.
www.daanpaans.nl

De projecten van Vibeke Mascini (1989, NL) zijn interventies binnen gestandaardiseerde systemen die deze heroverwegen, onderzoeken en hacken door middel van hedendaagse technologie. Hiervoor gaat Mascini regelmatig samenwerkingsverbanden aan met wetenschappers, experts en natuurhistorische musea. Haar werk manifesteert zich in diverse media, waaronder (geluids)installatie, tekst, fotografie en kunstenaarsboeken.
www.vibekemascini.com

Donderdag 30 mei 2019
Locatie: H47, Haniasteeg 47, Leeuwarden
Inloop: 19.30 uur
Start programma: 20.00 uur
Entree: 5,-

www.voorheendegemeente.nl

Programma:
19:30 – Inloop
20:00 – Introductie
20:05 – Lezing Joke Hermsen
20:35 – Q&A Joke Hermsen
20:45 – Pauze
21:00 – Kunstenaarsgesprek Sanne de Vries
21:20 – Kunstenaarsgesprek Daan Paans
22:40 – Kunstenaarsgesprek Vibeke Mascini
22:00 – Drinks en DJ Het Vluchtige Haarlokje!

Foto’s

Fotograaf: David Vroom

Translate »