loader image

VHDG: VOOR DE SCHERMEN

In het digitale tijdperk bekijken we kunst steeds vaker via het internet. Via onze schermen kunnen we op elk moment van de dag, in heel korte tijd ongelofelijk veel kunst van over de hele wereld zien. Waarom zou je eigenlijk nog gaan kijken naar het fysieke werk?

Voor de schermen is een onderzoek naar de manier waarop we tegenwoordig naar kunst kijken en hoe onze blik te manipuleren is. Wat gebeurt er als je enkel de (online) documentatie van een kunstwerk ziet? Heb je het werk dan wel echt gezien? Wat is het verschil tussen het online en offline bekijken van kunst?

Dat is wat beeldend kunstenaar Rosa Sijben onderzoekt in haar solotentoonstelling in Kunstruimte H47. Door middel van drie performances zet Sijben het P op scherp. De performances zijn toegankelijk voor publiek.

Rosa Sijben (1988, Alkmaar) maakt objecten en creëert daar een situatie omheen met performatieve middelen. Haar kunstpraktijk houdt zich bezig met met de sociale, economische en esthetische status van objecten en onderzoekt de ambigue relaties en interacties tussen ‘objectschap’ en menselijkheid. Sijben studeerde in 2012 af aan de Gerrit Rietveld Academie en won de ‘Fine Arts Award’, de prijs voor de beste afstudeerkandidaat. Sindsdien heeft ze residenties gedaan in Zwitserland, Duitsland, Italië en Nederland. Haar werk is tentoongesteld in binnen- en buitenland, onder andere in Biquini Wax Mexico City, De Appel Amsterdam en SculptureCenter New York City.

www.rosasijben.nl

grafisch ontwerp: RATATA!

Expositie
8 t/m 30 juni 2019

Openingstijden
wo t/m zo, 12-17 uur

Opening
8 juni, 16:30 uur

Locatie
Kunstruimte H47
Haniasteeg 47, Leeuwarden

Performances
try-out 8 juni 16:30 uur
première 14 juni 17:00 uur
finissage 23 juni 15:00 uur

 

 

Translate »